Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tävlingarna flyttades från hemmabanan – då tog Persson en trippel: "Det löste sig bra"

Även om Bergsåker fick ta över Hagmyrens lunchtrav, blev det en hel del hälsingeframgångar. Främst genom Jan-Olov Persson som tog en trippel.

Jan-Olov Persson inledde V4:an med favoriten Järvsö Jomar som kom ut i andra ytter 1 300 kvar och sedan var starkast sista 600 meterna.

– Det löste sig bra, sade Persson efter hästens tredje årsseger.

– Det har krånglat lite med fräschören, men det är bra kunnande och jag hoppas att han ska vara i ordning till hösten, avslutade Jan-Olov som inom V5 vann med Varg Faks som var överlägsen på fina 1.31,6/2 160 meter.

– Han galopperade i striden i debuten så den här gången tänkte jag att vi kör lite, kommenterade Persson.

Persson fick även avrunda eftermiddagen som en vinnare då han i sista loppet ersatte Claes Eskilsson bakom Noel Palema och rundade fältet på sista bortre och blev ensam till slut.

LÄS MER: Hagmyren i för dåligt skick – lunchtravet flyttas till Bergsåker

V4-avslutningen blev sevärd med fyra hästar i bredd upploppet ned. Längsta nosen hade Peter Erikssons Tempura som vann före Dinozzo Yamoz och ledande favoriten Casanova Sisu.

– Han är mer stark än snabb så jag trodde jag skulle bli nedspeedad, sade Peter.

– Nu har vi Östersund om två veckor och lördagsloppet där körs över 2 640 meter och det passar honom ännu bättre, fortsatte Peter.

I första LD-avdelningen blev det en favoritseger då Sören Eriksson vann med amatörtränade Albäck Amy efter ett offensivt upplägg.

– Jag trodde jag skulle bli släppt till ledningen, men var inte orolig för att sätta mig i dödens, sade Sören.

Så blev det också, men 4-årsstoet klev ändå ifrån motståndarna till slut och vann på 1.16,7/2 640 meter.

I LD-2 var Årjängsekipaget Solör Stegg och Kenneth Larsson helt överlägsen när man sänkte sitt eget svenska rekord och vann på 1.23,0/2 660 meter efter att tidigt kört sig till ledningen.

– Han har gjort två dåliga lopp, men nu var han bra igen, fastslog Kenneth.

Även på V5 inleddes det med Hagmyrenseger då Peter Grundmann tog första segern med 4-åriga Farmens Carisma. Trots ett lopp utvändigt ledaren klev hon bara ifrån till slut.

– Vi flyttade hem hästarna för tre veckor sedan och har en rak bana på 1,3 kilometer som bara går uppför, förklarade Peter den starka prestationen av 15-oddsaren.

I montéloppet ledde Jenny A Björk från start till mål på Erik Lindegren-tränade Oh My Ocean. 600 kvar såg det ut att dra ihop sig, men över upploppet blev han ensam igen.

– Han trodde det var klart, men när jag drog tussarna gick han ifrån igen,förklarade Jenny.

Ulf Ohlsson fick vänta till näst sista loppet innan han tog sin obligatoriska. Det gjorde han med dagens störste favorit, Öystein Tjomsland-tränade LomeAnnar, som från utvändigt ledaren sänkte rekordet till 1.29,3/2 140 meter.

– Det var en bra insats och ett snabbt sistavarv, kommenterade Ohlsson 6-åringen tredje raka segern.