Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Täta startfält i Delsbo

Medaljerna fördelas mellan rättvist mellan klubbarna när Delsbo kör- och ridsällskap i helgen anordnade hopptävlingar för både häst och ponny.

I hästarnas 1,00-hoppning gick vinsten till Ljusdal genom Johanna Gräns på rutinerade Rex Rönnebogård.

I 1,10 blev det dubbelt Söderhamn i topp genom Martina Wåågh/La Caramell E och Erika Jansson/Floridel, som var de enda två ekipage som var felfria i bägge faserna. Söderhamnsortens Gunilla Ekengren/Akka, var felfri i första fasen, men drog på sig fem fel i andra.

I lördagens högsta klass, en 1,20 bedömning A:0, det vill säga tidshoppning, blev det hemmaseger genom Sara Magnusson/Romh Rose, som var enda felfria ekipage i klassen. Söderhamns Martina Wåågh/La Caramelle E hade ett oturligt tidsfel och slutade tvåa.

Ponnyerna drabbades dessvärre av söndagens regnoväder, och den regionala klassen fick ställas in.

I 0,80 m, kategori C, gick segern till Bollnäs Madeleine Young Shing på Patrick VI. Andraplacerad var hemmaekipaet Hanna Glantz på Evita. Med tio centimeter högre hinder, i kategori D, var det dubbelt Ringnäs i topp genom Moa Nordlund/McGiver, som utklassade sina konkurrenter. Hon var hela tio sekunder snabbare än sin klubbkompis Elin Persson/Munsboro Cairo.

Söndagens högsta klass, 1,0 meter för D-ponnyerna, vann av Kilaforsekipaget Lina Malm på Gonzo, med Lina Durhan/Munsboro Will, Rengsjö, som tvåa.