Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Täta startfält i Delsbo

Medaljerna fördelas mellan rättvist mellan klubbarna när Delsbo kör- och ridsällskap i helgen anordnade hopptävlingar för både häst och ponny.

Annons

I hästarnas 1,00-hoppning gick vinsten till Ljusdal genom Johanna Gräns på rutinerade Rex Rönnebogård.

I 1,10 blev det dubbelt Söderhamn i topp genom Martina Wåågh/La Caramell E och Erika Jansson/Floridel, som var de enda två ekipage som var felfria i bägge faserna. Söderhamnsortens Gunilla Ekengren/Akka, var felfri i första fasen, men drog på sig fem fel i andra.

I lördagens högsta klass, en 1,20 bedömning A:0, det vill säga tidshoppning, blev det hemmaseger genom Sara Magnusson/Romh Rose, som var enda felfria ekipage i klassen. Söderhamns Martina Wåågh/La Caramelle E hade ett oturligt tidsfel och slutade tvåa.

Ponnyerna drabbades dessvärre av söndagens regnoväder, och den regionala klassen fick ställas in.

I 0,80 m, kategori C, gick segern till Bollnäs Madeleine Young Shing på Patrick VI. Andraplacerad var hemmaekipaet Hanna Glantz på Evita. Med tio centimeter högre hinder, i kategori D, var det dubbelt Ringnäs i topp genom Moa Nordlund/McGiver, som utklassade sina konkurrenter. Hon var hela tio sekunder snabbare än sin klubbkompis Elin Persson/Munsboro Cairo.

Söndagens högsta klass, 1,0 meter för D-ponnyerna, vann av Kilaforsekipaget Lina Malm på Gonzo, med Lina Durhan/Munsboro Will, Rengsjö, som tvåa.