Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tappade sugar inom vård och omsorg

Chefer går in i väggen, vi på golvet likaså, och sjukfrånvaron ökar. Ingen vill söka till omvårdnadsprogrammet, men ingen vet varför. Vi har nu jobbat ett år med fasta scheman sedan flexavtalet övergavs. Och alla borde väl kunna inse att det var ett ödesdigert beslut att överge flexen.

Det innebar många tappade sugar även hos oss nere på gräsrotsnivå. Vi är nog många som tittar efter andra jobb, om de skulle dyka upp. Facket vill ju inte ha någon flex, men kan inte arbetsgivaren med hjälp av några från golvet göra en egen flexmodell, så vi alla kan få en bättre arbetsmiljö?

Vi kan väl hjälpas åt, arbetsgivaren och vi på golvet, att hitta en lösning på en fungerande flexmodell, så att vi alla får arbetsro och mår bättre. Sen kan vi gå ur facket, för det är helt bortkastade pengar. Vi har ju Alfakassan på orten. Kanske vi kan få en rabatt på avgiften om de får 1 000 nya medlemmar? Jag hoppas att vi hittar en lösning så snart som möjligt så att vi får ungdomarna att vilja jobba inom vårt yrke, som i grunden är så underbart.

Hans

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel