Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Tänker inte ge bort några poäng"

Tibble-Kungsängen ligger sist i tabellen utan poäng.

Men det är inte tal om någon underskattning från Suifs sida inför söndagens match i pingisligan.

– Vi kommer att vara maxfokuserade för vinst, säger tränaren Peter Blomquist.

Matchen börjar redan klockan 12.00 vilket betyder att det blir en tidig start på söndagsmorgonen för Suif. Med på resan finns Hampus Nordberg som de senaste veckorna dragits med en skada i högerarmen. Men om det blir något spel är däremot högst osäkert.

– Vi får avvakta och se lite grand. Vi kommer inte att riskera någonting. Vi står inte och faller med Hampus. Det är som jag sagt tidigare att det är i slutspelet som vi ska vara bra, säger Peter Blomquist.

Det gör att 16-årige Anton Källberg än en gång står redo för spel. När de båda lagen möttes i måndags tog Suif en komfortabel 3–0-seger på hemmaplan mot ett Kungsängen som har inte mindre än åtta spelare under kontrakt.

– Först och främst får vi se vilket lag de kommer med. Om det blir samma lag som senast är vi jättestora favoriter att vinna.

Men Suiftränaren höjer ändå ett varningens finger inför mötet med tabelljumbon:

– Skulle de ställa upp med sina bästa spelare är de ett lag för slutspel. Jag har svårt att se att de kommer med ett sådant lag. Men man vet aldrig.

Suif ligger tvåa, men det är trångt i tabelltoppen. Mellan ettan Rekord och sexan Österlen, på den sista slutspelsplatsen, skiljer bara sex poäng.

– Vi är väl i den sitsen att även om slutspelsplatsen är klar om vi tar någon seger till har vi ändå några streck att tampas om. Vi tänker inte ge bort några poäng och kommer att vara maxfokuserad för vinst, säger Blomquist.