Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tankar från en gräsrot i Hudiksvall

Nu råder bistra tider, det vet vi alla. Det är just då, som det gäller att vårda hanteringen av kommunala projekt så, att vi inte solkar ner vår Glada Hudik-attityd och skapar misstämning.

Annons

Jag förstår mig inte på politik. Men som gräsrot har jag bibringats uppfattningen, att de människor, som har ambition att bli politiker, bär på en inre vilja och drivkraft att göra samhället bra och helst bättre.

Man hoppas, att det från kommunstyret ska komma initiativ, förslag och idéer, som skapar en positiv anda, tillförsikt och trivsel.

Nu råder bistra tider, det vet vi alla. Det är just då, som det gäller att vårda hanteringen av kommunala projekt så, att vi inte solkar ner vår Glada Hudik-attityd och skapar misstämning.

Dominerande rubriker är ju nu: Nedläggning av skolor, Stängning av badhus, Höjning av parkeringsavgifter, och liknande nedslående tillkännagivanden. Det skapar en pessimistisk och negativ anda i kommunen.

Skellefteå och Örnsköldsvik har liknande förutsättningar som Hudiksvall, men där finns ett helt annat aktivitetsklimat. En önskan från en gräsrot är, att våra politiker, som alla brinner för Glada Hudik, vågar satsa på en positiv och mjukare attityd.

Låt till exempel badhuset få fungera så länge det behövs. I det stora hela är det är det en rätt liten åtgärd, som ändå betyder mycket positivt för Glada Hudik-andan och inte behöver göra några andra ledsna och besvikna.

Med god vilja tror jag det går att hantera resurserna listigt och kreativt på alla möjliga områden så, att det gläder kommuninnevånarna. Lyssna på era väljare! Små detaljer har betydelse. Gör i ordning en vaccinationslokal centralt för dem som inte enkelt kan ta sig till Högliden. Jobba positivt! Kör inte över oss gräsrötter!

"Lyssna på rörelsen" är en känd devis. Håll humöret uppe! Det man sår får man ock skörda! Vi vill ju lansera Glada Hudik för framtiden.

Jarl Karén

gräsrot i Glada Hudik

Mer läsning

Annons