Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tänk vad lärare med rätt förutsättning kan göra!

Det är i skolan framtida fysiker, kemister, ekonomer, medicinare och författare börjar sin bana, skriver företrädare för Lärarförbundet i Hälsingland med anledning av Nobeldagen, i dag.

Nobeldagen är inte bara en dag som belyser framsteg som gjort avtryck i världen. Nobeldagen bevisar hur viktig skolan och lärarens roll är för elevers kunskap och utbildning. För utan bra lärare blir det inga innovationer, nya upptäckter och genombrott. Varken små eller stora.

I ett läge där många människor söker sin tillflykt till Sverige och vill bygga ett liv här, är skolan och lärarna viktigare än någonsin. Skolan är en viktig nyckel till en bra integration. Om eleverna får det stöd de behöver och har rätt till, kan många fler lämna skolan med bättre resultat och självförtroende. Det är något hela samhället tjänar på. Men idag har lärarna inte de bästa förutsättningarna – en rimlig arbetsbelastning och rätt resurser.

Att vara lärare är på många sätt ett drömyrke. Men i dag väljs det bort på grund av att lönen är för låg. Lärarbristen breder ut sig i ett läge när det är fler lärare som behövs mest av allt.

Tänk vad lärare och elever med rätt förutsättningar kan göra! Det är i skolan framtida fysiker, kemister, ekonomer, medicinare och författare börjar sin bana. Att satsa på lärarna är att satsa på Sveriges framtid. För allt börjar med en bra lärare.

Monica Hedström

ordförande, Lärarförbundet Ovanåker

Lärarförbundet Bollnäs

Styrelsen i Lärarförbundet

Ljusdals lokalavdelning

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel