Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tänk till innan ni röstar!

Var är framtidsplanen för barnen på Växsjö skola och förskola? Vet ni politiker att det är kö till förskolan i Växsjö? Om skolan läggs ner, vad är planen för våra barn?

Nu får det vara nog. Var är framtidsplanen för barnen på Växsjö skola och förskola? Vet ni politiker att det är kö till förskolan i Växsjö? Om skolan läggs ner, vad är planen för våra barn?

Hur kommer förskoleverksamheten att se ut? Har ni inte tänkt på att det kan bli dyrare att lägga ner skolan än att rusta den? När andra byskolor har lagts ner har de erbjudits en annan byskola. Vi kommer inte ens bli erbjuden närmaste stadsskola. Är det inte så noga med oss i Lottefors?

Nu är tydligen orsaken av eventuell nedläggning att några föräldrar valt annan skola. Förkommer inte det på de andra områdena? Familjer som valt till exempel Eden och Montessori är väl från hela kommunen, eller bor alla på Hamreområdet, där skolorna ligger?

Nu ska Växboföräldrarna som valt närmaste stadsskola till sina barn bli av med skolskjutsen. Samtidigt ska våra barn bli skjutsade till och genom hela stan till skolan vi tydligen blir flyttade till. Det finns ingen rim och reson, allt är så ogenomtänkt.

Sätt er ner och tänk till innan ni fattar viktiga beslut. Det här har gått alldeles för fort. Det är barn det handlar om. Vi vill se en långsiktig plan.

Har förresten hört ett rykte om att kommunen bokar möten på församlingshemmet väldigt ofta. Är inte det slöseri? Det måste finnas tomma lokaler i kommunens regi till exempel tomma skollokaler. Många bäckar små – så kanske ni inte måste spara på skola och barnomsorg.

Maria & Urban

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel