Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tänk er för innan valet

I Gävleborg var valdeltagandet i EU-valet långt. Snart är det bara drygt ett år kvar till riksdagsval och då hoppas jag att alla går och röstar.

Ni ska veta att Maud Olofsson i Centern som ingår i alliansen (vill poängtera detta eftersom det finns de som tror att om man röstar på Centern så röstar man inte på den sittande regeringen) vill ta bort lagen om anställningstrygghet särskilt för små företag med mindre än tio anställda.

Företagen ska fritt få välja turordning vid uppsägningar. Med andra ord den med brunaste tungan blir kvar och inte de med längst anställningstid och kompetens.

Sedan ska företag med fler än 50 anställda få göra minst tio undantag från las-reglerna vilket vi i facken protesterar stark emot. Vi anser sist in först ut.

Det bör ni alla som är arbetslösa eller kanske kommer att bli beakta; rösta inte bort er egen anställningtrygghet. Ni kanske kommer ihåg att det var alliansen som höjde egenavgiften i a-kassan med cirka 250 kronor i månaden och gjorde att många har blivit utförsäkrade på grund av att det inte har haft råd att betala a-kasseavgiften. Många kanske måste valt mat till barn och familj i stället för att betala a-kassa. Därför har försörjningsstödet ökat i varje kommun i Sverige för vad ska de leva av om de inte får a-kassa.

Betänk att detta är ett drag från allianregeringen att öka klyftor mellan fattiga och rika.

Alliansen säger att alla som jobbar har fått mera i plånboken men de talar inte om att de som tjänar stora summor i månaden som typ statsministern och annat rikt folk har fått den största skattesänkningen och att vi fått flera miljonärer på grund av denna skattesänknig på lånade pengar.

Anna-Greta Söderlund

Fackordförande och fritidspolitiker i Socialdemokraterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel