Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tamt Hudiksvall vidare i DM

Nöjda över att gå vidare i DM.
Men Hudiksvalls FF:s prestation mot division 4-laget Stugsund i åttondelsfinalen lämnade en del att önska.
– Det saknas desperation och offervilja hos oss i dag, säger tränaren Janne Westin efter 3–1-segern.

Annons

Division 4 mot division 2 i solskenet på Sparkbanken Arena. Ett möte där det i normala fall ska skilja lagen en hel del åt.

Sett till bollinnehav och skapade målchanser var det också så i DM-åttondelen mellan Stugsund och Hudiksvalls FF.

HuFF, för dagen bortalag på hemmaplan, tog också ledningen med 1–0 efter knappa kvarten spelad. Petter Andersson sköt strax utanför straffområdet, och via benen på en försvarsspelare styrdes bollen bort från Stugsunds målvakt Simon Elgh.

Sedan var det förstås meningen att HuFF skulle pumpa på och gå i från ytterligare. Men det uteblev.

– Vi ville ha kommandot, och jag tycker att vi visade det första 20. Men sedan dör det ut för oss, säger tränaren Janne Westin.

Bara ett par minuter efter 1–0-målet kvitterade Stugsund till 1–1. Efter en bjudning av HuFF-försvaret kunde Johan Edberg näta.

HuFF brände sedan flera fina lägen. Närmast var Petter Andersson, som rundade Simon Elgh men avslutade i burgaveln. Det sista som hände i den första halvleken var att Siksten Kasimir och Viktor Roos kom i ett två-mot-en-läge i en spelvändning, men slarvade bort även den chansen.

– Vi saknade desperation och offervilja i dag, säger tränaren Janne Westin, som fick se sitt lag vara än mer dominant i den andra halvleken. Och till slut kom så det förlösande målet – och då såg det plötsligt enkelt ut. I stället för att skruva in bollen i boxen på en hörna spelade Lucas Dullaghan den hemåt i planen. Strax utanför straffområdet mötte Petter Andersson med en bredsida.

Intränad variant?

Nej, mer stundens ingivelse.

– Det blev läge för det bara, säger Petter Andersson.

– Han (Lucas) hade läge att göra det på en frispark tidigare också. Men nu släppte han ut den till mig, säger tvåmålsskytten.

Med kvarten kvar fastställde Siksten Kasimir slutresultatet 3–1 på en straff.

– Vi ville gå ut med samma inställning som IFK Göteborg gjorde mot oss i Svenska Cupen. Men vi var inte ens nära det här, säger Petter Andersson.

Hur långt skulle en sådan här prestation räcka om det vore seriematch i tvåan?

– Inte långt alls.

I kvartsfinalen, som spelas om två veckor, ställs HuFF mot ett division 4-lag igen – Norrala, som slog ut Nordanstig i sin åttondelsfinal.