Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tålmodigt köande för däckbyte

Helgen kom med halka, en effektiv väckarklocka när det drar sig mot vinter. Efter en lite sömning start förra veckan, drog däckbytarsäsongen igång med full styrka i går.

– Det är full huggning från tidig morgon till sena kvällen. Det började så smått förra veckan, men i morse var det panik, sedan det hade varit halt i helgen, berättade Göran Terneborg vid Hudik Däck, efter en slitsam måndag.

De flesta kör dubbat, förklarar Göran Terneborg, och däckstandarden har med tiden blivit bättre. Folk kommer sällan med rena vrak, men ibland får man påpeka att det är dags för nytt.

Bil-Elektro i Hudiksvall hade däckbytarkväll från måndag eftermiddag till ett stycke ut på kvällen. Drop in-tiden började klockan 16:00, och första kunden ställde sig i kö mer än en timme tidigare. När verkstadsdörrarna slogs upp var det fullt på planen utanför.

Tidigare har man haft öppet en lördag, men nu var det dags att se hur en vardagskväll skulle fungera, berättade Roger Sand hos Bil-Elektro. Dagtid vill man helst inte hålla på med däckbyten.

– Det är bättre om man kan få bort de jobben så här. Dagtid är det mycket att göra i verksataden ändå, sade Roger Sand.

I kundmottagningen samlade sig arbetsorder och nycklar i drivor, och under väntetiden satt kunderna tålmodigt och väntade. Raija Engström hade gjort en avstickare till närliggande butiker, för att fördriva en stund. Inga bekymmer med att vänta ett tag, tyckte hon:

– Jag åkte hemifrån i god tid, och var här kvart i fyra – och då hittade jag ingen parkeringsplats. Man får bara vänta på sin tur, och så bjuder de ju på kaffe medan man väntar.