Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tålig Android från Sony Ericsson

Sony Ericsson lanserar nu sin första tåliga Android-mobil tillsammans med en mindre uppföljare till Arc.

Annons

Active är en Android-mobil som ska klara att utsättas för smuts och damm samt tåla att utsättas för vatten på 1 meters djup under 30 minuter. Den har 3 tumsskärm med Sony Ericssons Reality Display-teknik. För att kunna fungera under alla förhållanden har Sony Ericsson försett skärmen med en teknik som gör att pekskärmen fungerar även då användaren har våta händer.Mjukvaran är baserad på version 2.3 av Googles operativsystem. Den är utrustad med en 5 megapixelkamera som kan spela in HD-video.

Att telefonen är avsedd för aktiva användare märks dessutom på några av de appar som är förinstallerade, bland annat iMapMyFitness med vars hjälp man ska hålla koll på sin prestationer på daglig basis. Förutom gps och kompass finna även barometer bland funktionerna i Active.

Sony Ericsson Ray


Ray är den uppföljare till Arc som tidigare förekommit på bilder som läckt ut på nätet och ibland gått under kodnamnet Urushi. Den har en något större skärm är Active med storleken 3,3 tum och även Ray har en reptålig skärm. Android-versionen är 2.3. På baksidan finns en 8-megapixelkamera med Exmor-sensor.

Båda Active och Ray ska börja säljas under tredje kvartalet.


/Henrik Thoresson

Prylportalen.se

Mer läsning

Annons