Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Talanger med fart

Det är mycket SMK Hälsinge i toppen på Hälsingeserien. I grupp E har klubben förare i ledning bland både B-förare och C-förare.

En av klubbens allra färskaste förare är Tommy Andersson från Bergsjö. När han började köra i fjol var det i ungdomsklassen. Då var han 17 år och hade ännu inte fått körkört för vanlig bil.

I år har han gått upp till C-förare, och gjorde sin första tävling på Monitor-rallyt. Det resulterade i en tredje plats. De två senaste tävlingarna, i Bollnäs och i Sundvall, har han vunnit. I och med vinsten i Sundsvall förra helgen tog han över ledningen i Hälsingeserien.

– Till helgen kör jag i Hassela. Om jag skulle lyckas vinna där också, går jag upp i B-förare.

Tommy Andersson kör en Ford Escort i grupp E.

Ledare i Hälsingeserien i grupp E för B-förare är SMK Hälsinges Marcus Fors.

Marcus vann Hälsingeserien för grupp E i fjol, och han vann även Mekonomen rallycup, en cup som körs i Mälardalsregionen.

Sen Marcus och brorsan Daniel köpte sin grupp E Golf från Bollnäs, har de kört 23 tävlingar och vunnit 16 av dem.

– Det fattas bara en poäng för att jag ska bli A-förare, men man måste vara minst tre förare i klassen för att få uppklassningspoäng, och i Hassela i helgen är vi bara två, säger Marcus.

Efter helgens tävling i Hassela, återstår bara en vintertävling denna säsong. I Föne nästa söndag.

– Jag trivs bäst på snö och is. Hittills i år har jag kört fyra vintertävlingar och vunnit samtliga.

Snö är något som det funnit mycket av i vinter, men eftersom snön kom innan backen hade hunnit frysa ordentligt, kan väglaget bli lite besvärligt i rallyskogen.

– Det finns ingen botten i vägarna, och det sliter hårt på däcken, säger Marcus.