Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Talangen Tran kan ersätta Persson

Suifstjärnan Jon Persson lämnar ett stort tomrum efter sig.
Klubben letar nu efter hans ersättare – som kan bli Spårvägens talang Anthony Tran.
– Han är intressant, säger spelaransvarige Fredrik Lundquist.

Den pågående och nionde säsongen blir Jon Perssons sista i Söderhamn. Han kommer att träna och bo kvar i staden, men i stället för spel i pingisligan blir han ett pendlande proffs. I höst tillhör han franska högstaligalaget Vaillante Angers och blir klubbkamrat med söderhamnaren Jens Lundquist.

En potentiell arvtagare finns i huvudstaden. Tjugoårige Anthony Tran har under en veckas tid provtränat med Suif.

– Det finns stor kapacitet som han inte har fått ut till etthundra procent. En duktig spelare som fortfarande är relativt ung. Vi är intresserade av honom och han kan tänka sig att spela för oss, säger Fredrik Lundquist.

Suif har inte gett spårvägaren ett kontraktsförslag ännu. Eftersom klubben samtidigt funderar på att värva från sportens Mecka.

– Vi måste tänka på vad som är bäst för våra ekonomiska förutsättningar. Vår kontaktman i Kina (Wang Fei, tidigare suifare) har hittat en spelare som håller lite lägre nivå än Sun Jian, SM-guldhjälte 2010. Vi får se vilket val som passar bäst.

Söderhamn har även kommunicerat med japanska klubbar men det alternativet ser inte ut att leda någonstans.

I sinom tid kommer Suif få den kinesiske spelarens löneanspråk. Då vet pingisligalaget om det blir import från Kina eller värvning från ligakonkurrenten.

– Styrelsen och "Blomman" (Peter Blomquist, Suiftränare) får då vara med och ta ett beslut.

Trots sin unga ålder har Anthony Tran representerat Spårvägen i pingisligan under fyra säsonger. Han debuterade som femtonåring och i år slutade han på kvoten 7–16 i matcher.