Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tågtjuv döms till fängelse

Mannen stal från sovande passagerare.

Annons

I mitten av december i fjol hade en man från Söderhamns kommun varit på krogen i Hudiksvall och skulle åka hem med ett nattåg.

Under resan mot Söderhamn blev två passagerare bestulna medan de sov. Från en kvinna stals en handväska som innehöll en mobiltelefon, en kamera, ett gammalt mynt och nära 3 000 kronor i kontanter. En annan kvinna blev bestulen på en mobiltelefon.

Under rättegången uppgav den åtalade att han var berusad och inte vet vad som hände. Tågpersonal vittnade dock om att en medpassagerare pekat ut honom, och att han hade de stulna telefonerna och det gamla myntet på sig. Polisen fann också kvinnans sedlar i mannens plånbok.

Nu dömer Hudiksvalls tingsrätt mannen till åtta månaders fängelse för grov stöld och stöld samt för stöldförsök efter att ha krossat en ruta till ett företag i Norrala. Straffet ska även omfatta en dom från i våras, som bland annat gällde misshandel. Han döms också till fem års utvisning ur landet.