Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tågkaoset fortsätter över helgen

Prövningarna för tiotusentals tågresenärer fortsätter.

Tidigast på måndag kan tågen börja rulla på den drabbade sträckan norr om Stockholm – och då med kraftiga reduceringar i trafiken.

– Det kan också ta längre tid, säger Beisi Sundin vid Trafikverkets pressjour till TT.

Problemen, som började under onsdagen, orsakades av en nedriven kontaktledning norr om Märsta plus en gräsbrand i området som spred sig och skadade Trafikverkets elanläggning och signalstyrningssystem.

– Det är mycket sot från branden som ställt till det i elektroniken. Man måste göra en omfattande elektroniksanering som är tidskrävande och komplicerad, säger Sundin.

Onsdagens stopp drabbade tåg mot Uppsala, Falun, Gävle och Borlänge. Även pendeltågen till Märsta och Arlanda Express stod stilla.

Under torsdagen var det fortfarande stopp norr om Märsta medan men Arlanda Express gick som vanligt.

Det innebär att på flera avgångar körs sträckan Stockholm–Uppsala och omvänt med buss.

– Vi kollade hemsidan och den senaste uppdateringen var från i natt. När vi kom hit fick vi dålig information från personalen, säger Pelle Brodén, som tillsammans med sin familj fick ta ersättningsbuss hem till Uppsala.

En del avgångar ställs också in. Tåg från Stockholm mot Borlänge, Falun och Mora leds om via Västerås/Sala.

Även nattåget från Stockholm till Luleå leds om via Västerås/Sala, meddelar Lisa Björnson vid SJ:s pressjour.