Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Taggade företagare vill växa

En laddad och utvald grupp företagare utbildas nu i en riktning som kan leda till fortsatt tillväxt i kommunen.

Det är tidig kväll och medan de flesta är hemma och förbereder middagen, samlas tio företagare i Söderhamns gamla stationshus.

Sedan starten i höst har de nu kommit till mitten av programmet, som är i sex steg. Företagarna är en grupp med spridda erfarenheter.

– Vi vill lära oss mer om affärsverksamhet och att driva företag. Vi är relativt nya och startade 2013, berättar Mattias Tillander vid Capremill System.

De vill ha all kunskap som går att få ut av programmet och har stor nytta av diskussionerna i gruppen.

Thomas Isacsson, som arbetar i det globala nätverket vid Generatorhallen, har en annan ingång. För dem handlar det om att hitta inspiration.

– Vad vi behöver är en spark i baken och lite nya infallsvinklar på företaget som gått bra i alla år men inte gått vidare till nästa nivå. Det tog bara någon vecka så gjorde vi det, berättar han med ett skratt.

Då köpte företaget upp en ny sajt, vilket visade sig vara ett lyckat köp. Nu tittar de på fler objekt för att bredda nätverket, vilket helt är i linje med ambitionerna i utbildningen, som går under namnet Våga vilja växa.

Mycket av frågeställningarna är gemensamma även om företagen är olika, konstaterar de. Båda tycker att utbildningen är givande och en bra satsning.

Programmet finansieras genom Stiftelsen Söderhamns Näringslivsutveckling (SNU), som var kommunens och näringslivets gemensamma näringslivsbolag fram till 2001, då det lades ner. Efter nedläggningen fördes pengar över från näringslivsbolaget till stiftelsen. Pengarna används nu till kompetensutveckling för företag som vill växa och bli större i Söderhamn.