Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Taggad Flodin lovar full fart

Flängandet jorden runt med en rallybil är över.

Förra årets utmaning V8 Thunder Cars är historia.

I år sitter Patrik Flodin i en Ford Fiesta som konkurrenterna helst bara ska se baklyktorna av.

Årets uppgift heter Supercar Lites som är en helt ny SM-klass i rallycross.

Här handlar det om fyrhjulsdrivna bilar med över 300 hästar som i tuffa bataljer ska göra upp om SM-poäng och titel.

Normalt skulle kanske en nykomling i klassen passa på att tona ner chanser och möjligheter eftersom konkurrenterna har rejält med rutin.

Men när Ilsbograbben Patrik Flodin hamnar bakom ratten på något som har motor avskyr han att ha någon före sig.

Hans team är välslipat. I den rallycrossfamiljen som är beredd att ta Sverige med storm har alla sina platser och kompetenser.

Ett bevis på den minutiösa satsningen är väl att två kockar tar plats i teamet för att göra Patrik, tekniker, sponsorer och övriga i teamet mätta och belåtna.

I en rallybil har föraren blicken framåt.

I rallycross gäller det att ha dunderkoll på vem som är snett bakom.

– Man bör bokstavligt talat ha ögon i nacken. Jag kommer att behöva använda backspeglarna på ett helt annat sätt än tidigare, säger Patrik Flodin.

Att det handlar om nya förutsättningar bekymrar honom inte.

– Det finns ingen anledning att jag ska be om ursäkt för mig på banan. Med många års rallykörning i ryggen och med ett år i Camaro Cup har jag en mix av erfarenhet som kan och ska räcka långt, säger Patrik Flodin.

I rally har han sladdat fram på grus och snö.

I förra årets banracing var det stilren körning på asfalt.

Nu väntar något av en kombination.

– Rallycross handlar grymt mycket om taktik. Man måste våga trycka plattan i botten där det går och samtidigt kanske vara den som bromsar sist i kurvan, säger Patrik Flodin.

Han ska göra ett allvarligt försök att utmana ässen i klassen redan i år. Receptet för detta är att lasta in en handfull tusenlappar för att ensam få härja en dag på en lämplig bana.

– Vi har fått ett kanonbra stöd från sponsorhåll. Till den första tävlingen rullar vi mot Skåne i en dubbeldäckare där delar av teamet, sponsorer och supportrar åker ner, säger Patrik Flodin.