Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Täckte dörrar med filt under inbrott

Polisen jobbar vidare med att hitta gärningsmännen bakom de två lägenhetsinbrott som skedde i Söderhamn under helgen.

Annons

Det var i lördags som det upptäcktes att två lägenheter på Åsgatan respektive Oxtorgsgatan blivit utsatta för inbrott. Inbrottstjuvarna hade sökt igenom båda lägenheterna i jakt på stöldgods, men man har fortfarande inte konstaterat att något är stulet.

Polisen har utfört teknisk undersökning på brottsplatserna. Spår har säkrats och skickats till Statens kriminaltekniska laboratorium för analys.

Enligt Sune Nordh vid polisen i Söderhamn skedde tre likadana inbrott i Gävle under helgen. Vid samtliga inbrott har inbrottstjuvarna täckt över den uppbrutna dörren med en filt för att inte grannarna skulle ana oråd. Sedan har de kunnat jobba ostört inne i lägenheterna.

- Grannar har sett att det varit tänt och hört att det hänt något i lägenheterna, men de har inte tänkt tanken att det skulle handla om inbrott, säger Sune Nordh.

I övrigt finns det inga vittnesuppgifter att gå på i nuläget för polisen.

Samtliga fem som utsatts för inbrott i Gävle och Söderhamn är personer inom restaurangbranschen. Om detta har någon betydelse för att de utsatts för inbrott är ännu inte säkerställt.