Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tack och farväl V70

En bilklassiker har gått i graven. I förre veckan rullade den sist tillverkade Volvo V70 av banan på fabriken i Torslanda.
Totalt har det tillverkats tre generationer och 1 250 000 Volvo V70 sedan 1996.

Bilen har varit Sveriges mest sålda i 20 år. Nu hoppas Volvo att deras efterföljare V90 ska axla den rollen.

– V70 är lika med den svenska livsstilen, säger Jessica Span, försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige.

Volvo Cars har en mångårig historia av herrgårdsvagnar. Det började med Volvo Duett redan 1953.

Den första Volvo V70-bilen kom 1996, då dåvarande Volvo 850 döptes om. Sedan dess har det tillverkats tre generationer av modellen.

Tredje och sista generationen lanserades 2007 och fick för drygt tre år sedan en uppgradering. Sverige har de senaste åren varit den enskilt absolut största marknaden för bilen. Några av toppåren har det sålts drygt 30 000 bilar.

För modellår 2016 introducerades Classic-versioner i Sverige. En tradition som Volvo haft för deras utgående modeller. Bilintresserade brukar säga att en Classic är ett säkert köpt eftersom alla barnsjukdomar är borta.

De allra sista tillverkade exemplaren av Volvo V70 och XC70 kommer att köras till Volvo Museum i Arendal för allas beskådan.

– Men även om bilarna nu slutar att produceras så finns de fortfarande till försäljning hos våra Volvoåterförsäljare så länge vårt lager räcker, säger Jessica Span.

För Volvo Car Sverige och fabriken i Torslanda väntar spännande nya tider. Produktionen av V90 startar inom kort och i juni börjar den rulla på våra vägar.

Återstår att se om den kan hålla ställningen som landets mest sålda bil.