Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Tack för maten" satvåorna på Granberg

Andraklassarna på Granbergsskolan gillar verkligen skolans mat. De gillar den så mycket att de skrev ett brev till kommunens kostchef Carina Englund och sa just det: "Tack för maten".

Varje vecka utses "veckans barn" i klassen. Den här veckan är det Evelina Depere som har lite extrasysslor. Bland annat berättar hon vad som serveras i matsalen för sina klasskompisar. Den här tisdagen är det potatisgratäng med fläskkarré och - som vegetariskt alternativ - ris och vårrullar med sötsur sås.

- I bland är det svårt att välja, säger någon.

- Ja, det är ju så gott, säger en annan.

- Jag brukar ta lite av varje, säger en tredje.

Klassen pratar ofta om skolmaten. Och eftersom klassläraren Kerstin Jonsson märkt att maten är så poppis föreslog hon ett brev till kommunens kostchef.

Eleverna blev eld och lågor: "ja, då berömmer vi henne och så blir hon glad".

Sagt och gjort. Brevet postades i fredags och nu har det nått rätt adress.

Ann-Marie Söderberg är köksansvarig.

- De äter bra, säger hon och ser nöjd ut.

Den stora fördelen med att vara veckans barn? Att man får stå först i kön. Så då det blir dags hittar vi Evelina längst fram i kön. Men innan kön formeras och tågar mot matsalen ska alla tvätta händerna. Ingen kommer undan.

Förresten, blev kostchefen glad över brevet?

Ja, ni får gissa.