Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta tillbaka vårt vatten och avlopp

Det nuvarande ägandet med företaget Mitt Sverige vatten AB är en fara, och på sikt en mycket dålig affär för kommuninvånarna i Nordanstig.

Politikerna i Nordanstig har 2007 sålt ut Nordanstigsbornas vatten och avlopp till Sundsvallsbolaget Mitt Sverige vatten AB. Bolagets främsta mål är att gå med vinst och Nordanstigs bästa kommer i andra hand.

Bolaget arbetar med tvång och utan insyn. Men det är tydligt att Mitt Sverige vatten AB vill ta över privata fastighetsägares helt fungerande och godkända vatten och avlopp i Nordanstig. Strategin är att låtsas att det finns nya hårda miljöbestämmelser, och att sedan hitta på att det är problem med avloppen. De har börjat efter kusten. Sörfjärden räknar bolaget som ett pilotprojekt. Då Nordanstig inte har något vatten och avlopp längre kan Nordanstigsborna inte få någon del av kommande vinster. Vinsterna kommer att försvinna in i bolaget.

En sista fas i en utförsäljning är att Mitt Sverige vatten AB säljs ut på den privata marknaden. Vilket har skett med våra elbolag. Då kommer vatten och avlopp, som Mitt Sverige vatten AB en gång har konfiskerat från många enskilda, att ägas av något bolag i Frankrike, Kina eller USA. Hur vår miljö och våra avgifter då kommer att bli, törs man inte tänka på idag.

Nordanstigs kommun måste ta tillbaka sitt vatten och avlopp. Det nuvarande ägandet med företaget Mitt Sverige vatten AB är en fara, och på sikt en mycket dålig affär för kommuninvånarna i Nordanstig.

Nordanstig behöver sina tillgångar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel