Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta till vara på de krafter som finns

Vill verkligen Socialdemokraterna anställa fler sjuksköteskor? Hur tänker Socialdemokraterna minska kostnaden för inhyrd vårdpersonal? undrar Maria Molin (M), regionråd i opposition.

Allt sedan allmänna och fria val infördes i Sverige, har Socialdemokraterna styrt hälso- och sjukvården i Gävleborg. Alla anser att bristen på sjuksköterskor i dag är sjukvårdens största problem och att kostnaden för inhyrd vårdpersonal måste minska. Ansvaret vilar på dem som alltid styrt, Socialdemokraterna. Som ansvariga behöver de därför svara på ett par frågor: Vill verkligen Socialdemokraterna anställa fler sjuksköteskor? Hur tänker Socialdemokraterna minska kostnaden för inhyrd vårdpersonal?

För något år sedan slutade ett 30-tal sjuksköterskor på akuten i Gävle på grund av missnöje med ledningen. I dag, då vi har en brist på drygt 200 sjuksköterskor, vill den politiska ledningen, Socialdemokraterna, inte återanställa dessa. Under våren beslutades att införa jour för ambulanspersonalen – trots att ledningen insåg att många i personalgruppen skulle säga upp sig. Ett beslut som sedermera har resulterat i att ytterligare 40 välutbildade och erfarna sjuksköterskor har sagt upp sig. Ledningen anser att beslutet ska ligga fast. Återanställning är uppenbarligen inte aktuellt då är det bättre att ambulanserna står stilla.

Sjuksköterskor som i dag söker arbete på våra avdelningar där det saknas personal, får höra att ledningen inte har för avsikt anställa någon. Sjuksköterskor som vill vidareutbilda sig nekas tillträde till utbildningar som anordnas via Högskolan i Gävle och Region Gävleborg detta på grund av att de inte är anställda i Region Gävleborg utan arbetar för privata vårdgivare. Trots att de efter avslutad vidareutbildning skulle kunna arbeta i Region Gävleborg och tillföra precis den kompetens som behövs.

Om den politiska ledningen i Region Gävleborg vill ha kompetent och välmående personal inom sjukvården, så måste de ta till vara på alla krafter och idéer som finns i våra personalgrupper. Samma ledning ansvarar även för att vår personal har en bra arbetsmiljö. Ledningen ska därför inte, som nu, skapa oro och missnöje som driver personal till att säga upp sig.

Med den bakgrunden ser jag fram mot svar på mina frågor.

Maria Molin (M)

regionråd i opposition

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel