Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta seden dit man kommer

Nu har väl fullmäktige lyckats reta upp innevånarna i Söderhamn om man verkligen tänker låta förslaget om kvinnobad Hällåsen gå igenom, en folkomröstning av Söderhamns svenska medborgare måste till i denna fråga.

Nu har väl fullmäktige lyckats reta upp innevånarna i Söderhamn om man verkligen tänker låta förslaget om kvinnobad Hällåsen gå igenom, en folkomröstning av Söderhamns svenska medborgare måste till i denna fråga. Varför ska flickor som går i svensk skola inte följa svenska skolans bestämmelser? Nu börjar vi med bad och simundervisning och var kommer det sedan att sluta? Kommer all undervisning i skolan att bli anpassad efter invandrande flickor och pojkar eller ska skolan vara som vi har bestämt i Sverige att vi tycker är bra?

Det här är en tungt vägande fråga om hur långt vi ska sträcka oss i vårt eget land för att kompromissa med invandrare. Jag ställer mig frågan som då är naturlig, skulle länderna som dessa invandrare kommer ifrån gjort samma sak för oss, skulle de ordna så att män och kvinnor får bada ihop eftersom deras invandrare är vana vid det?

Jag fick lära mig att man tar seden dit man kommer redan som liten, vad har invandrarna lärt sig, att alltid få vad dom vill, eller?! Räcker det inte att vissa invandrargrupper inte äter vår skolmat utan av religiösa skäl kan få annan mat? Det är viktigt om den som har födoämnesallergier eller andra defekter i kroppen får annan mat men inte av religiösa skäl.

Vad sänder vi för signaler till våra svenska skolbarn? Vad är det som driver politikerna att reta gallfeber på oss medborgare och ta sig rätten att inte ens ifrågasätta om det var därför vi gav politikerna uppdraget att sköta politiken åt oss? Vad är det som gör att invandrare ska ha rätt att ställa krav och ändra det som är vanligt och praxis, kanske även lagstadgat i vårt samhälle? Vi godkänner inte kvinoförtryck i vårt land, vad kan skolflickor ha för problem att bada med alla sina skolkamrater, flickor som pojkar? Det är bara mannen i den invandrande flickans familj som säger ifrån, det är inte normalt sett ur ett svenskt perspektiv.

Om Sven-Erik Lindestam och Eva Tjärnström är rädda för främlingsfientliga åsikter, se då till att inte skapa dessa, på ett ovanligt klumpigt sätt! Se i stället till så att flickor och kvinnor som kommer till Sverige lär sig att de har samma rätt som män och pojkar, det är nr 1, kvinnobad hjälper inte.

Vad ska vi tänka oss härnäst?! Jag är inte fientligt inställd till invandringen utan bara hur man behandlar olika invandrargrupper och hur kraven i Sverige successivt förändras, vill man bli svensk, varsågod, passar det inte ska man nog tänka sig ett annat land!!

Anita

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel