Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta någons liv på en sekund

I Ljusdal har det under en längre tid förekommit väldigt mycket problem med alkohol och droger, bland både vuxna och ungdomar. Det största problemet har varit bland ungdomarna.

Ljusdal har varit väldigt drabbat av framförallt droger under en period. Det har används mycket bland ungdomarna i skolan och letat sig neråt i åldrarna. Det har förekommit väldigt mycket mellan åldrarna 13-19 ungefär, enligt tidigare artiklar.

UNG har kontaktat Tryggve som är en organisation där de har stödgrupper för barn och tonåringar från 7 år och uppåt. Man kan kontakta Tryggve om man har problem med alkohol eller droger hemma, om man har problem själv eller om man vill hjälpa sin vän.

– Det förekommer förmodligen lika mycket problem med drogerna än idag men vi jobbar på att få en förändring. Jag har inte riktigt koll på just det ämnet men den som vill kan kontakta Cecilia Tegelbrant, säger Lennart Diamant, som har hand om klubbar runt om i Ljusdal.

Vem som helst kan kontakta Tryggve. Ser man något misstänksamt på skolan så kan man börja med att kontakta skolhälsovården och hjälper inte det kan man vända sig till bland annat Tryggve eller polisen Eva Arvidsson som har hand om drogproblem. Eva åker runt i skolor och informerar om konsekvenser med droger, vad man kan göra om man ser något och hon berättar även om hur hon jobbar.

– Ser du något så tveka inte att höra av dig till någon som kan hjälpa till att göra en förändring. Det är alltid bättre att försöka få ett stopp på det som händer. Man kan göra det anonymt om man vill det. Ser du något och hör av dig så gör du det lättare för oss att få ett stopp på spridningen, berättar Lennart.

Tänk på att droger kan handla om liv eller död, det kan ta någons liv på en sekund. För allas säkerhet, kontakta någon som kan hjälpa dig eller den du ser använda droger. Ditt samtal kan rädda någons liv, tänk på det.