Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Ta lite hänsyn till de äldres och andras situation”

Äntligen har revisorerna i regionen börjat reagera och undra över vad dessa utlandsresor och Målbildsdagar har gett egentligen, skriver Roland Laurin.

Personalen har inget märkt. Det tror jag det! De får bara mer och mer att arbeta med i stället. Hur länge ska de orka med pressen? Det var lika med resorna till Kanada för ett antal år sedan, ingen direkt redovisning gavs efter dessa, trots att många efterlyste en sådan.

Nej, nu får verkligen måttet vara rågat beträffande alla vansinniga beslut. Det är väl Regionfullmäktige som ska ta sådana, inte tjänstemännen som i dylika ärenden.

Men i stället överöses ledamöterna med runt 1100 ärenden att läsa in. Då blir det nog bara en skummande inläsning inför nästa fullmäktige.

Och så det här med ambulanssjukvården igen: Det borde kunna föras upp i en högre instans för att prövas. Jag tänker närmast på SKL, Sveriges Kommuner och Landsting.

Regionfullmäktiges nästa möte borde ske i Söderhamn, Kulturens hus, så man finge chans att lyssna på det någon gång, men som vanligt blir det väl i Bollnäs. Jag undrar också: Hur går det med ansvarsfriheten för aktuellt år? Vore det en förening finge man väl foten direkt, eller?

Skärpning, återställ ambulansverksamheten till vad den var tidigare, ta lite hänsyn till de äldres och andras situation.

Roland Laurin

SPI Välfärden

Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel