Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta inte familjernas p-platser!

På Ica Maxi i Hudiksvall finns närmast entrén, förutom handikapparkering, även familjeparkering.

Dessa är tydligt skyltade samt markerade i gatan med en familj med barnvagn. De går alltså inte att missa, och både skyltarnas och markeringarnas budskap är klara och tydliga. Här får man parkera om man är en familj och har sina små barn med sig. Anledningen är att vi föräldrar ska slippa gå med våra barn ute bland bilarna som trafikerar parkeringen. Dessa parkeringsrutor är guld värda för oss.

Trots detta händer det ofta att de upptas av andra som helt enkelt tycker att det är praktiskt att få plats alldeles vid dörren och inte behöver gå så långt, lata människor helt enkelt! På eftermiddagen, fredag den 16 september inträffar detta igen när jag kommer för att handla med mina tre barn som är 5 månader, 5 år och 7½ år. En annan bil parkerar på familjeparkeringen, trots att det finns andra lediga parkeringsrutor. Och även fast jag öppnar min bildörr och påpekar detta faktum för bilägaren så flyttar de sig inte, utan bara gapar fånigt till svar som om jag vore från en annan planet! I stället får jag parkera längre bort och gå med min bebis i famnen, två pojkar vid min sida och bärande på de kassar vi ska handla i – rakt genom fredagstrafiken på parkeringen!

Nu har jag börjat lessna ordentligt! Ni ser ju markeringen i marken klart och tydligt, låt då bli dessa rutor om ni inte har små barn med er! Som ensam vuxen kan man gott gå ett par meter extra. Lämna familjeparkeringen åt oss familjer!

Annika L. Möller, trebarnsmamma

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel