Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta ansvar för miljön

Tycker det ser hemskt ut efter Ljusnans kanter och vid platsen runt militärbron. Jag har själv sett flera som dumpat bildelar just vid militärbron och en gång fick jag fingret, när jag frågade varför de slänger skräpet i naturen.

Jag blev jag så glad när jag slog upp Ljusnan och läste artikeln om Bengt och Johnny, som städat efter älvens båda sidor (29/9). De har tagit bort skrot och skräp frivilligt i naturen eftersom de, som många andra, tycker det ser hemskt ut efter Ljusnans kanter och vid platsen runt militärbron. Jag har själv sett flera som dumpat bildelar just vid militärbron och en gång fick jag fingret, när jag frågade varför de slänger skräpet i naturen. Även den bil som åker och tippar spån från kaminer. Varför?

Det är som Bengt Larsson och Johnny Olsson säger i artikeln, varför åker folk inte till soptippen där det är gratis att slänga soporna i stället för att skräpa ner naturen? Vuxna människor som beter sig så, vad är det för förebild mot andra människor och vad tänker man med? Jag badar och solar ofta vid militärbron under sommaren och tycker om naturen där. Men de senaste åren har det sett ut som en soptipp, det är inte alls roligt att vara där. Jag vill kunna vistas vid älven utan att behöva se skrot och skräp. Jag håller med om att en polisanmälan bör göras nästa gång det slängs skrot och miljöfarligt avfall på platsen. Jag vill även uppmana alla som känner sig skyldiga att sluta. Tänk på miljön. Åk på soptippen med ert skräp i stället som vi andra gör. Ta ansvar och visa att ni är vuxna människor.

En kvinnlig badgäst vid militärbron

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel