Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ta ansvar för demokratisk rättighet

Ta ansvar för din demokratiska rättighet på söndag i EU-valet!

När jag växte upp var valdagen en högtidsdag för mina föräldrar. Vi klädde oss fina och hela familjen gick gemensamt till vallokalen som var den "Gula Villan" nedanför Östra Skolan inne i Hudiksvall. Det fanns ett innerligt och stort ansvar hos mina föräldrar att ta det ansvaret för demokratin.

Jag och min man har fortsatt den traditionen med våra söner.  Det är viktigt att föra det ansvaret vidare till nästa generation. Vi har lagt till en tradition – efter vi har röstat går vi gemensamt och fikar på någon av stadens konditorer!

Vi som befinner oss i länder med demokrati har ett ännu större ansvar på valdagen, just för de länder som inte har möjlighet till demokratiska val och det är fortfarande alldeles för många. Nu på söndag den 25 maj är det val till Europa parlamentet - gå och rösta ta ditt ansvar.

Caroline Schmidt (C)

kommunstyrelsens ordförande i Hudiksvalls kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel