Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sysslolöshet måste vara förfärligt

Att inte vara välkommen när man har flytt för att rädda sitt liv – kan vi tänka oss in i deras situation? undrar insändaren.

Vi deltar med flyktingarna i deras desperation. Att inte vara välkommen när man har flytt för att rädda sitt liv – kan vi tänka oss in i deras situation? Hopplöshet är nästan ett svagt ord. De hade fattigt tidigare. Höns, en get men detta lilla slogs sönder, bombades till spillror (hörde exempel på tv). Men att leva på bidrag här vill inte ens de här. Hur hjälper vi dem?

Mitt förslag: Vi har tomma bostäder på landsbygden med härlig jord omkring. Här kan de odla potatis. Ha får som sköter sig nästan själva. Kaniner med snabb förökning (gott kött, smakar som ett mellanting mellan kyckling och nötkött). De kan odla grönsaker. Finns det någon roligare sysselsättning? Ja, det är lätt att säga. Måtte de få ett meningsfullt liv efter allt elände de gått igenom.

Sysslolöshet måste vara förfärligt!

Nirak

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel