Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Syrliga skämt lockade till skratt

En hårfrisörska med mundiarré och en flörtande Maria som separerat från Josef. En stavgående som inte blir förvånad om han är gravid och en herre som löst växthuseffekten. Det var vad Garvsyra bjöd på under torsdagens revy.

Annons

Alla skrattsugna i Marmaverken hade begett sig till Föreningarnas hus på torsdagskvällen när Revygänget Garvsyra uppträdde med "Kul på scen", eller "Kulpåsen".

Gänget från Garvsyra kommer från Östersund och har varit till Marmaverken flera år, hur många är man osäkra på. Men årets show nådde upp till ett publikrekord och ensemblen, som försörjer sig på att spela revy, var nöjda.

– Det har aldrig varit så mycket folk. Det måste bero på att förra årets revy var bra, säger Göran Eriksson, en av revyartisterna.

Ulrika Hollsten tror att uppsvinget kan ha att göra med att revygänget fick en timme i tv strax före OS-avslutningen 2012.

– Vi hade 840 000 tittare, det kan förstås påverka att fler har upptäckt oss, säger hon.

Eftersom de turnerar mellan Piteå i norr och Kumla i söder kan de inte använda sig av lokala skämt i revyn, men satsar på igenkänningskomik och aktuella ämnen.

En friherre sjunger om dagens upplysnings-odyssé och somnar utan nyhetsabstinens lockade skratt, likaså paret som varken har Facebook eller Iphone och upptäcker att de har så mycket gemensamt att de ska träffas igen. Karaktären Maria, spelad av Lars Strömqvist, har delad vårdnad om sonen Åke med exmaken Josef. Hon delar med sig av sitt spännande singelliv, bland annat då hon tajmade in en brakare i trumsolot på en restaurang, men till gästernas förvåning hade glömt att ta ur hörlurarna.

Kerstin Andreasson, Söderhamn, är på revyn för tionde året i rad.

– De är så bra, jag skulle aldrig missa när de kommer hit. Det är tur det är paus så att man får vila skrattmusklerna, säger hon.

Therese Jansson och Mattias Eriksson har också varit på revyn flera gånger tidigare.

– De är jättebra, och det är roligt att många av karaktärerna i revyn är återkommande, säger Mattias Eriksson.

– Jag visste inte vad det var första gången Mattias tog med mig på revy, jag tror det är så för många unga. Det är kul att Garvsyra-gänget är norrifrån och att man känner igen sig i dialekten, säger Therese Jansson.