Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Syn i Vålsjö

Under tisdagen kallade mark- och miljööverdomstolen till huvudförhandlingar i Järvsö. Snart kan den långdragna tvisten i Vålsjö se sitt slut, i vare fall på pappret.

Genom advokat Per Linderfors har Per-Erik Brolin, makarna Magnus och Kristina Olsson, samt Tre Tångring överklagat miljödomstolens beslut om att låta Carl-Erik Skalberg dra nytta av vatten som rinner över deras vattendrag.

Under tisdagen samlade mark- och miljödomstolen för att avklara de förhandlingar som ska ligga till grund för den kommande domen.

För att få en uppfattning om miljön åkte hela förhandlingsgruppen ut till Vålsjö för att beskåda kvarnen. Där uppstod otaliga diskussioner mellan sakägare Skalberg och den motsatta sidan.

Stämningen var bitter och flera gliringar stacks in i diskussionen, vilket medförde att ordförande Henrik Löv vid flera tillfällen fick avbryta diskussionen.

Ordförande Löv lämnade också de båda parterna med en uppmaning om försoning.

– Domen kommer om en månad, men fram till dess kan ni förlikas. Det finns en väldig osämja här och det är tråkigt när ni har tillgång till så fin natur.