Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Syltmakaren är årets företagare i Nordanstig

Det var en glad Lisa B Östman som mottog priset för Årets företagare 2015 i Nordanstig under Eldklotet.– Bara att bli nominerad gör ju att man blir sporrad till att satsa mer, säger hon.

Läs mer: Vi sände live när årets företagare utsågs – så var galan

Det är inte första gången Lisa B Östman utnämns till årets företagare i kommunen. Men det är första gången syltmakaren mottar pris för samma sak på Eldklotsgalan. Med lugna steg tog hon under lördagskvällen emot priset som Årets företagare 2015 i Nordanstig.

– Det var en väldigt trevlig kväll måste jag säga. Man kände sig inte ens nervös på scenen, snarare kände jag mig hemma. Hon var så härlig Mi Ridell, säger Lisa B Östman och skrattar.

Att bli uppmärksammad för sitt entreprenörskap är något hon värdesätter. Även om Lisa B Östman när nomineringen presenterades blev fundersam.

– Jag tänkte "varför just jag?". Det finns så många andra företag som skulle behöva uppskattning, det är lätt att glömma bort. Men det viktigaste är att företagsamhet i huvudtaget lyfts tycker jag.

Glädjen över priset tar hon nu med sig i framtida utmaningar. Framöver planerar Lisa B Östman att satsa på export.

– En sådan här sak gör att man vågar och vill mer, och man vill också visa för sig själv att man kan. Det ger ökat självförtroende, säger Lisa B Östman.

Läs mer: 70-åringen från Hudiksvall är Hälsinglands entreprenör