Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svikande ekonomi i Edsbyn – spelarlönerna sänks

Skrala ekonomiska tider sätter sina spår även i sportvärlden. För spelarna i Edsbyns IF innebär det en lönesänkning med 20 procent. Initiativtagare till sänkningen – spelarna själv.

På grund av vikande sponsorintäkter är klubbens ekonomi inte vad den en gång varit, något som spelarna är väl medvetna om. Det var på ett spelarmöte efter en träning som frågan kom på tal och gemensamt kom truppen överrens om att hjälpa klubben.

När beslutet presenterades för styrelsen kom det som en uppskattad överraskning.
Edsbyns ordförande Thomas Zetterqvist:
– Vi befinner oss i ett ekonomiskt jobbigt läge, både i samhället och inom idrotten. Vad som hade hänt om inte det här initiativet tagits kan vi bara spekulera i men det gör det så mycket lättare när människor i föreningen förstår situationen och vill bidra.

– Vi snackade om hur mycket vi skulle gå ner i lön och kom fram till att 20 procent var en bra siffra. Självklart svider det hårdare för vissa beroende på vilket ekonomiskt läge man befinner sig i men det var aldrig något snack om att vi skulle anpassa sänkningen individuellt utan vi gör det här tillsammans, som ett lag, säger lagkaptenen Magnus "Kuben" Olsson.