Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svidande förlust för Strand

/

Tre mål framåt i den första halvleken.
Nio mål framåt i den andra halvleken.
Trettioen insläppta under hela matchen.
– Den sämsta insatsen jag har varit med om sedan jag började i Strand, utbrister tränaren Magnus Dehlin.

Annons

Strands handbollsdamer kom till helgens match från en bortavinst mot Tumba – och en bra känsla till mötet med serietvåan RP Linköping.

Till det första anfallet när Ida Skoglund passade fram till Maja Allgulander som från försvarslinjen forcerade in öppningsmålet. Sedan havererade allt.

– Vi gör fler misstag i den här matchen än under hela januari.

Och redan efter elva minuter begärde Strandtränaren time out. 1–6-underläge och Dehlin ville att spelarna skulle skjuta mer i stället för att passa runt i sidled och vänta på lägen.

– Vi spelade i samma tempo hela tiden. Vi gick aldrig ner eller upp och man måste variera, precis som RP gjorde.

Den en minut långa pausen hjälpte inte. Blockerade hemmaskott, svagt försvarsspel och passningarna fortsatte oftast hamna i fel händer.

Och efter den första halvleken ledde gästerna med 17–3 – bara ett mål var tionde minut av Strand.

– Jag har inte mycket att säga, det går inte att förklara hur det kan gå på det här viset.

För stort försprång och Strand hade redan förlorat när en hel halvlek återstod. Efter pausen handlade det mest om att minska nederlagets smärta.

Och Stranddamerna reste sig. I stället för en 6–34-förlust – om matchutvecklingen hade sett likadan ut – minskade de målavståndet och förlorade med 12–31.

– Det som är mest märkligt är att vi är seriens tredje mest målglada lag. Jag ska inte säga att RP inte gör en bra insats, men visst gör vi dem väldigt, väldigt bra.

* Hur går ni vidare nu?

– Vi måste gå hem och rannsaka oss själva. Och det enda positiva är att den här matchen inte är en vi måste vinna. Men siffrorna är fruktansvärda. Vi ska spela bättre i nästa match. Det kan jag lova.

Annons