Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svidande förlust för Bollnäs – som vek ner sig i DM-finalen: "Faller som ett korthus"

Hur stor skillnad är det mellan toppen av division 3 och ett hyggligt division 2-lag?
DM-finalen mellan Bollnäs och Söderhamns FF gav svaret på den frågan – exakt fem mål.

– Vi håller inte en tillräcklig nivå över 90 minuter och det är det vi förlorar på, och det känns tråkigt sista 20 minuterna då vi vikter ner oss och nästan ger upp, säger Bollnäs mittfältare Johan Sköld.

Den stora skillnaden, den enda skillnaden kanske, var SFF:s effektivitet – bäst illustrerad av lagets skyttekung Nermin Celjo. I en helt jämn första halvlek, där Bollnäs inledde med ett skott i ribban av Ali Reza, så bört han sig in på egen hand och prickade in 1–0 efter 18 minuter.

Sedan fyllde han på med två snabba mål dryga kvarten in i andra halvlek – den här gången efter en offensiv urladdning från hemmalagets sida.

– Sen får de 4–0 och 5–0 rätt enkelt och då går luften ur oss. Det enda vi kunnat göra annorlunda idag är att vi skulle ha satt lägena, annars vet jag inte. Vi skulle utnyttja kanterna mer och det gjorde vi, men när de gör 3–0 så faller allt som ett korthus, säger Johan Sköld, som efter det kunde räkna in två straffmissar och ännu en boll i ribban för Bollnäs.

I stället var det SFF:s Johan Persson som kunde fastställa förkrossande 5–0.

– Det vi kan ta med oss framöver är att man måste spela i 90 minuter, och ska vi upp i division 2, vilket vi vill, så måste vi hålla en jämnare nivå, säger Johan Sköld, och blickar över mot Söderhamnsspelarna som jublar i mittcirkeln.

– Men det kan vara nyttigt för flera av oss att se vilken nivå vi vill till. Vi får dra lärdom av det här och ladda om för Dala Järna. Vi vill fortsätta gå i topp i serien.

Känns det som ni har kapacitet att gå hela vägen i år?

– Vi blev lite beroende av Dido (Hussein) förra säsongen eftersom han hade kvaliteérna att avgöra en hel match. Man kanske gömde lite av det man kunde när vi hade en spelare som honom. Nu har alla har tagit stora steg och stundtals idag visar vi att vi är bra.

MATCHFAKTA

DM-final

Bollnäs GIF–Söderhamns FF 0–5 (0–1)

Målen: 0–1 (18) Nermin Celjo, 0–2 (57) Nermin Celjo 0–3(65) Nermin Celjo, 0–4 (73) Johan Persson, 0–5 (74) Johan Persson.

Varningar BGIF: Andreas Forsgren, SFF: Joel Nordgren, FelixLingman, Niklas Holm, Nermin Celjo.

Domare: Robert Ahlman, Bollnäs.

Publik: 275 (Solrosens IP i Bollnäs).