Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svettig start för nyförvärvet Wigren i Brobergströjan: "Behövde få lite ny energi"

Det blev en annorlunda debut för Joel Wigren i Brobergströjan. Nyförvärvet från Sirius var med och bidrog till en ny rekordnotering i Brobergsloppet. – Det blev någon krona man lyckades springa in i alla fall, säger han.

Drygt 60 sponsrade löpare stod på startlinjen i det numera traditionella loppet som gick runt en 270 meter lång slinga inför en rätt så tät åskådarmassa i centrala Söderhamn.

Både stilen och farten på löparna var minst sagt varierande under trettio svettiga minuter som loppet pågick i det soliga vädret. Det var också första gången som nyförvärven Joel Wigen och Max Bergström visade upp sig för delar av Broberg-publiken.

– Jag var med om något liknande när jag spelade i Bollnäs också. Det är roligt sådana här arrangemang, säger Wigren.

LÄS MER: Återvändardagen fyllde centrum med folk: "En sån här dag är vad vi behöver"

Hur många varv blev det?

– Inte en aning alls, men runt 25 tror jag att det blev. Det blev någon krona man lyckades springa in i alla fall.

Hur kändes flåset?

– Det kan alltid bli bättre. Det är tur att det är ett tag till säsongen startar.

I slutet av mars bestämde sig 25-årige Joel Wigren för att lämna Sirius efter fyra säsonger. Ny klubbadress blev Broberg och om drygt en månad flyttar han och sambon till Söderhamn.

– Jag kände att jag behövde få lite ny energi någonstans. Jag tyckte också att jag fick det när jag var hit och träffade Broberg och hörde talas om deras framtidsvisioner med hallen och min roll i laget. Det känns jäkligt bra.

Vad har du för förväntningarna inför säsongen?

– Förra säsongen var första gången på länge som Broberg bommade ett slutspel. Det känns som att hela laget är väldigt hungrigt efter att ta tillbaka den platsen. De förväntningar jag har är att spela slutspelsbandy och stora matcher igen. Det är det som driver mig.

LÄS MER: Här är Brobergs första värvning inför nästa säsong

Men fortfarande är laget utan tränare.

– Det är gott om tid kvar och det litar jag på dom som håller i de trådarna. Det är inget jag oroar mig över, säger Joel Wigren.

Det är många lag som satsar hårt. Hur ser du på det?

– Det är kul att spelare som Lomanov letar sig hit. Det är roligt för bandyn.

Totalt gav Brobergsloppet 190 000 kronor till klubben.