Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sveriges värsta jobbläge i Ljusdal

Ungdomarna i Ljusdals kommun är värst drabbade i landet när det gäller öppen arbetslöshet. 12,9 procent eller 181 kommuninvånare i åldern 18-24 år gick helt utan arbete eller program med aktivitetsstöd i juli.

Läget har dock förbättras något under en månad och siffran är i dag 11,8 procent. När det gäller juli var läget något bättre för ungdomarna i Ljusdal i fråga om andelen arbetslösa och deltagare i program med aktivitetsstöd. 18,4 procent placerar Ljusdal på 34:e plats i landet och Ovanåker, Hofors, Söderhamn och Sandviken är Gävleborgskommuner som ligger före på den listan.

Totalt handlar det om cirka 280 ungdomar i kommunen vilket är 108 fler arbetssökande än arbetsförmedlingen hade inskrivna i juli för ett år sedan. Historiskt sett ligger arbetslöshetsnoteringen på 2005 års nivå.

När det gäller den totala öppna arbetslösheten är den 5,5 procent av befolkningen 16-64 år (648 personer). Räknas även deltagare i program med aktivitetsstöd in rör det sig om 8 procent eller 936 personer. Man får gå tillbaka till 2006 för att hitta motsvarande siffror.