Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveriges bästa skatehall finns i Bollnäs

/

Har du tålamod, är envis och har hyfsat balanssinne – då är du redo att testa skatehallen på Gumpels i Bollnäs. I knappt ett år har fritidsgården funnits i de gamla Lokstallarna och redan hörs röster att det är Sveriges skatehall nummer ett.

Annons

"Danger!, Danger!, Danger!" spelas ur högtalarna. Musiken överröstar ljudet från alla skateboards och många väntar vid rampen på sin tur. Några åker skateboard medan andra föredrar inlines. Men att det skulle vara farligt, som musiken låter påskina, håller de inte med om.

- Man får räkna med att slå sig i början. Men har man tålamod och är envis så är det bara att börja nöta, nöta och nöta, säger Dennis Wickbers.

Han åker skateboard, ofta och gärna. När Gumpels är öppet är han där, precis som många andra.

- En vanlig vardag kommer i genomsnitt cirka hundra personer hit i alla möjliga åldrar, säger fritidsledare Leif Fernqvist.

- Ja, det här stället är sjukt populärt, intygar Karl-Dennis Nordlöf.

Fritidsgården Gumpels har knappt funnits ett år vid Lokstallarna i Bollnäs. Men redan har en stor skatehall med flera ramper byggts, mycket tack vare ideella krafter. Kompisarna Nermin Kazazovic och Mattias Ehnberg är hjärnorna bakom designen och utformningen.

- Vi har ritat ramperna i ett 3D-program och alla fick tycka och tänka innan bygget tog fart, säger Nermin Kazazovic.

Bollnäs kan nu stoltsera med att ha Sveriges näst största skatehall. Den största finns i Malmö.

- För ett tag sedan var ett gäng här som åker runt och testar Sveriges alla hallar. De ville vara själva och åka i två timmar. Men efter fem timmar gick jag hit – de tyckte att det var så bra att de inte ville sluta åka. De rankade Gumpels som Sveriges skatehall nummer ett, säger Leif Fernqvist.

Efter Team Hannas seger i TV4-programmet Körslaget då vinstsumman på en halv miljon skänktes till Gumpels har en scen byggts och vinstpengarna ska även räcka till ett dansrum.

- Sedan vill vi även bygga ett målarrum, kanske att det kan bli verklighet i höst, säger Leif Fernqvist.

Mer läsning

Annons