Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverigeeliten möttes i Delsbo

Det låter en hel del när 52 spelare gör upp om vem som är bäst i bordshockey och intensiteten går att ta på när det är match.

Caroline Eriksson återvände hem från Stockholm och det är nu tredje året som hon arrangerar Delsbo Open i Folkets hus. Tävlingen har blivit en av de största, sett till hur kvalificerat deltagande som kommer till Delsbo från hela landet.

– Det blev en spännande final och deltagarna är nöjda med arrangemanget. Då kan inte jag vara annat än nöjd, säger Caroline Eriksson.

Matcherna spelas i fem intensiva minuter. Finalen avgörs i bäst av sju matcher. Vinnare i en rafflande final blev en av förhandsfavoriterna Hans Österman, Stockholm, som själv spelade ner sina förhoppningar inför tävlingen. Att kvalificera sig till slutspel skulle vara bra nog.

– Men när jag väl är där, så är det klart jag vill vinna hela turneringen, säger Hans Österman.

När han beskriver hur spelet går till, så tar han liknelser från tennisen. Det finns en uppsättning grundslag som alla spelar på toppnivå i bordhockey använder. Sedan gäller det att hålla i defensiven och anfalla taktiskt förklarar Hans Österman. I finalen mot Joakim Lundin kom han i underläge med 3-0 men lyckades sedan vända och vinna fyra raka matcher för segern i Delsbo Open 2014.