Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige vidare till sprintfinal efter norskt fiasko: "Pinsamt"

Båda de svenska stafettlagen tog sig enkelt vidare till final i Dresden.
För Norge gick det inte riktigt lika bra – båda deras lag missade finalen efter fall.
– Det är pinsamt, säger norskan Amalie Håkonsen Ous till SportExpressen.

Annons

Efter fina svenska insatser under den individuella sprinten, där Hanna Falk var först över mållinjen i finalen, tätt följd av Maja Dahlqvist, Anna Dyvik och Stina Nilsson, fortsatte de svenska damerna att visa fin form under söndagens lagkval.

Förstalaget med Hanna Falk och Stina Nilsson vann sin semifinal medan Ida Ingemarsdotter och Maja Dahlqvist som utgör andralaget även de tog sig vidare till final genom en andraplats.

I finalen kommer de att ställas mot Schweiz, Italien, Slovenien, Australien, USA och Tyskland, där de två senare har två lag med. Men varken Ryssland eller Norge tog sig vidare.

Och för Norges del slutade det med ett riktigt fiasko i semifinalerna.

Både det norska förstalaget, med Mari Eide och Tiril Udnes Weng, samt andralaget med Amalie Haakonsen Ous och Lotta Udnes Weng, ställde till det för sig själva genom att på olika sätt falla mitt under loppet. För andralaget var det Håkonsen Ous som föll innan Eide och Tiril Udnes Weng krokade ihop med varandra i en växling.

– Det var mitt fel, jag kom för nära Tiril i växlingen och tog med mig henne i fallet. Det är helt otroligt, jag har ramlat i tre lopp på en vecka nu. Jag orkar inte ens gråta nu, det är bara pinsamt, säger Mari Eide till SportExpressen.

Svensk succé för damerna i sprinten i Dresden – dubbelt svenskt på pallen