Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige ute ur lag-VM

Jens Lundquist såg till att Sverige kvitterade till 1–1. Det räckte inte. Singapore vann åttondelsfinalen i lag-VM.

De svenska bordtennisherrarna förlorade åttondelsfinalen mot Singapore i lag-VM i Tokyo. Singapore vann med 3–1 i matcher och möter nu Tyskland i kvartsfinal.
Kristian Karlsson hade tre matchbollar i den inledande matchen mot Gao Ning, rankad 14 i världen, men föll med 2–3 i set.

Jens Lundquist fick pressen på sig inför mötet med Yang Zi. Lundquist levererade, även om han inledde med att tappa första set. Därefter blev det tre raka setsegrar och kvitterat till 1–1 i lagmatchen.
– Jens har haft bra form hela VM och gör det bra mot Yang Zi. Han tog rätt beslut i avgörande lägen och vågade gå för sina slag, analyserar tränaren Peter Sartz.

Sen var det roliga slut för Sveriges del. Pär Gerell föll mot Chew Zhe Yu Clarence och Lundquist föll i tre raka set mot Gao Ning. Singapore avancerar därmed till kvartsfinal efter 3–1.
– Vi behöver bli bättre, kanske allra viktigast är att vi får fram en riktigt stark etta och just nu känns Kristian närmast. En ny storhetstid för Sverige kan det bli när vi har en, eller gärna två spelare, som är bättre än den nivå Jens och PG håller. Vi behöver en spelare i den absoluta världstoppen, topp 10-20 i världen, säger Peter Sartz.