Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige till VM-åttondel

För söderhamnarna Jens Lundquist och Jon Persson väntar nu Singapore i VM-slutspelet.

– Fifty-fifty-match, säger suifaren Lundquist till Kuriren-sporten.

Annons

Svenska herrlandslaget behövde sluta minst trea i gruppspelet för att avancera i lag-VM som avgörs i japanska huvudstaden Tokyo. Efter den inledande vinsten och förlusten mot Spanien respektive Taiwan behövde de blågula två segrar i de tre resterande omgångarna. Det blev nästan full pott.

Mot favoriten Sydkorea startade såväl Jon Persson som Jens Lundquist. Och båda skrällde – rejält. Pingisligastjärnan besegrade Kim Min Seok, femton på världsrankningen, med 3–1 i set och Frankrikeproffsets segersiffror blev samma mot Cho Eon Rae, nitton på världsrankningen.

– Synd att det inte hjälpte, men oerhört meriterande vinster, säger Lundquist om 2–3-förlusten mot Sydkorea.

I de två följande VM-matcherna – med Lundquist som Suifs ende representant – gick det desto bättre. Mot kluriga Nordkorea, med ettusen supportrar på plats i Tokyo-arenan, blev det en klar 3–0-seger och mot Vitryssland, utan världselvan Vladimir Samsonov, vann svenskarna med 3–2.

– Inte bra alls från mitt håll mot vitryssarna, men hoppas att den dåliga prestationen som man har i turneringar är avklarad,

Sverige gick vidare till VM-slutspelet som grupptrea. De blågula kunde få möta antingen andraplacerade Österrike, Singapore eller Portugal. Lotten föll på asiaterna. Och på fredag, klockan 9.30 svensk tid, avgörs VM-åttondelen.

– Stora förhoppningar om att slå dem. De har ett väldigt starkt kort i Gao Ning, men han gillar inte att möta mig. Eftersom jag har vunnit mot honom flera gånger. Det kommer att bli en jämn lagmatch

Vinnaren ställs mot finalseedade Tyskland i VM-kvartsfinalen.