Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige gruppsegrare i bandy-VM – efter seger mot ryssarna

Sveriges bandydamer besegrade Ryssland i seriefinalen med 3–2 i USA. Det är första segern mot Ryssland sedan VM-finalen 2012.

Förbundskapten Anna Jepson var mycket nöjd med hela laget.

– Vi är väldigt nöjda. Det var den i särklass bästa matchen i hela turneringen, säger hon.

Det innebär att det svenska laget nu är klara för semifinal. Här kommer man att möta fyran i gruppen eftersom Sverige redan är klara som vinnare i gruppen. Det är i nuläget oklart vilket lag det blir. Förbundskaptenen tror att det lutar åt antingen Kanada eller USA.

– Men det kan bli Norge om Norge förlorar mot Finland.

Och damerna tänker inte göra som herrarna. Det vill säga vinna över Ryssland i seriespelet och sedan åka ut i semifinalen mot en på pappret betydligt sämre motståndare.

– Några sådana planer har vi inte. Vi har med oss herrarnas resultat i färskt minne.

Sverige ledde med 2–1 i halvtid. Sedan kvitterade ryssarna till 2–2 i andra halvlek genom en straff. Men det var mittfältsyttern Malin Persson från Söråker som fick avgöra matchen med sitt 3–2-mål.

Även systrarna Camilla och Malin Andersson från Sandviken var med i segermatchen.

– Båda gjorde mycket bra ifrån sig och är vårt mittfältslås i landslaget.

Tidigare under dagen så besegrades Finland med 6–0.

Anna Jepson tycker segern var viktig även om det inte handlade om VM-finalen. Hon tror matchens resultat kan ha betydelse om båda lagen ställs mot varandra i en final.

– Det är skönt att ta med sig en seger och det ger ett litet mentalt övertag.