Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svensson högaktuell för Edsbyn: "Det känns som att det ska kunna gå att lösa"

Edsbyns sportchef Stefan Karlsson och Rysslandsproffset Anders Svensson bekräftar en dialog. Målvaktsveteranen hoppas att parterna snart ska vara överens.

Så sent som förra veckan berättade målvaktsstjärnan Anders Svensson i en intervju med Bandypuls om det nya utsatta läget som börjar likna situationen från förra våren. Då avslöjade veteranen kontakt med en svensk och en rysk klubb. 40-åringen, som är fostrad i IFK Rättvik och som senast kommer från Vodnik, erkände också att han gärna skulle sluta cirkeln i Edsbyn där han spelat i 17 säsonger.

Nu tyder mycket på att det blir så.

Under måndagen publicerade Aftonbladet en artikel där Edsbyns sportchef Stefan Karlsson bekräftar en "ganska avancerad dialog" med Anders Svensson.

– Han har fått ett förslag, men ingenting är klart, säger Stefan Karlsson till aftonbladet.se.

När Bandypuls når Anders Svensson, som är på semester i England, säger han:

– Det är till att hitta en helhetslösning och hur det ska vara utformat. Det är det vi inte är överens om, men det känns som att det ska kunna gå att lösa. Vi får se vad som händer när jag kommer hem.

Och då blir det Edsbyn för att i huvudsak spela bandy?

– I huvudsak, absolut. Det är bandyspelaren som flyttar hem och inte något annat. Jag går för fullt för att vara riktigt bra framöver också.

Och så kan det bli en roll vid sidan av isen också?

– Ifall det går i lås så är det så.

Edsbyn har sedan tidigare unga målvaktsduon Erik Persson och Henrik Karlström under kontrakt.