Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenskt montérekord på Hagmyren

/

Söndagens lunchtrav på Hagmyren var inte speciellt välbesökt men spelmässigt var det en bra dag. Att arrangera tävlingar när det är galoppen som är huvudbana är alltid lyckat eftersom många i travsporten ytterst motvilligt ger sig till att spela på galoppörerna.

Annons

Bo Landgren körde Penning till dennes andra seger för året när man vann V4-1 efter ett starkt slutvarv. I sista svängen hade man långt fram till Kluivert.

Solvallaamatören Tommy Enberg vann V4-2 efter att tidigt ha klivit fram och tagit över ledningen med sjuårige fransmannen Quel De La Plesse.

Trots ett svårt utgångsläge kunde Bosse Eklöf placera Denver Zon i andra ytter kort efter start.

Kaj Widell fick ett fint lopp med Spacechip Broline som kom snabbt i slutsvängen och sedan kunde avgöra mycket enkelt på 1.16,2/2140. I det loppet kördes det ganska friskt i inledningen av loppet vilket några av hästarna fick betala dyrt den sista biten.

Inom V5-spelet blev det svenskt rekord när elvaårige Fillefaks med Lena Fritz slog svenskt rekord i monté genom att vinna på 1.30,6/2680 och just lång distans och monté för kallblod är ju inte något som hör till vanligheterna att man rider. Rekordputsningen var på cirka fyra sekunder men det var i sanning ett riktigt uselt svenskt rekord tidigare.

Bollnäsamatören Helena Ehn har fint flyt för dagen och firar en hel del framgångar med sina körningar och ritter. Den här dagen bjöd hon på en praktskräll med Nadina Frontline som trots ett tungt lopp avgjorde säkert.

Ulf Ohlsson inledde V5-spelet med seger för Light Dale som värmde bra och sedan följde upp det med att ta spets efter 450 meter och sedan glida undan till ohotad seger.

Ove A Lindqvist vann ett galoppfyllt och klasslöst lopp med Jan-Ivan Erikssons sexåriga sto Rutan som lyckades pressa sig förbi Spilta Flamman den sista biten. Ove A vann sedan också med samma tränares Kriss Kross Face i det avslutande loppet.

ROGER NYGREN

Mer läsning

Annons