Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenska visor är inspirationen till Felix Skalbergs nya dansföreställning

Felix Skalberg, dansare och koreograf från Ljusdal, har på fredag kväll premiär med sin dansföreställning "En visa" på Träteatern i Järvsö.

Vad handlar "En visa" om?

– Själva grundidén kommer från att jag alltid har haft en stor kärlek till svenska visor och jag gillar atmosfären som de utspelar sig i. Det är fint att folk blir nostalgiska över en verklighet som är problemfri, kärleksfull och romantiserande. Tanken var att jag skulle vilja ha upp den atmosfären på scenen.

Läs mer: Felix Skalberg sätter upp en dans på Träteatern: "Jag vill bjuda på en sommarvisa"

Hur har du arbetat med dansföreställningen?

– Jag fick själva idén till det här i december och då hade jag första mötet med Charlotta Netsman från Stenegård. Vi fick grönt ljus i januari och sedan dess har jag suttit och skrivit och testat olika varianter och idéer. I juli började vi repa danserna.

Det är två dansare på scenen. Vilka är de?

– Adèle St-Aubin, som är en gammal klasskompis till mig från Balettakademin i Göteborg. Hon är modernt skolad och har ett jättefint berättande språk. Och så är det Annika Li Krusensten som har gått på Finnish national opera ballet school och hon är mer klassiskt skolad.

Vad hoppas du att besökarna tar med sig från föreställningen?

– Jag hoppas att de ska känna att de har fått en fin stund. Att man går därifrån med en annan känsla än vad man hade innan man kom. Jag vill också att besökarna ska känna att de har fått befinna sig i en annan atmosfär för en stund.

Se också: Dans med Felix Skalberg på Slottegymnasiet

Läs även: Felix dansade från pojkrummet till internationella scener