Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenska medier mörkar och censurerar

Att svenska medier har sin egen agenda hur man beskriver svensk vardag och verklighet får allt fler upp ögonen för, skriver Nils Furuskog. Han får svar av chefredaktör Anders Ingvarsson.

Sverige år 2017! Här kan inget längre få en att förvånas. Och att svensk media har sin egen agenda hur man beskriver svensk vardag och verklighet får allt fler upp ögonen för.

Härförleden så var det två stycken företrädare för svensk media som på bästa sändningstid öppet deklarerade varför man inte har velat berätta om hur illa ställt det är med landet. Sverige. Det kan gynna Sverigedemokraterna! Och eftersom det nu kan gynna Sverigedemokraterna så blev/blir det legitimt att ljuga! Ska man skratta eller gråta? Vart har yrkesstoltheten tagit vägen? Har man helt och hållet tappat fattningen?

Här är några exempel:

1). SVT Aktuellt 2017-06-12, Jan Helin, Alice Teodorescu.

2). Sakine Madon, Expressen 2016-01-16.

3). Journalisten 2016-07-07.  Hård kritik mot svensk media, som "mörkat" för att inte gynna SD.

4). Anna Erenius: Tvingades systematiskt mörka och vinkla för att inte gynna SD.

5). Björn Häger Institutet för mediestudier. Kritik mot svensk media kontra SD. 

Polismyndigheten centralt. 2016-01-10.  – Det här är en öm punkt, vi vågar ibland inte säga som det är för vi tror att det spelar Sverigedemokraterna i händerna. 

Så här rullar det på.

Och när man inte kan ljuga så kan man censurera. Kritiska röster censureras dagligen fortfarande. Dessa kritiska röster kan ju gynna Sverigedemokraterna. Sanningen kan gynna Sverigedemokraterna. Därför är det legitimt att ljuga, undanhålla, censurera. 

Personligen så förväntar jag mig att återigen bli censurerad. Det är så det fungerar med åsikts och yttrandefriheten i Sverige. Den är inte till för alla. Det gäller att tänka, tycka, tala rätt! 

Nils Furuskog

Svar direkt:

Jag kan inte svara för hur andra utgivare resonerat, men jag kan garantera dig och alla andra att jag som journalist och utgivare aldrig mörkat något för att gynna eller missgynna någon, särskilt inte politiska partier.

Vårt uppdrag kommer från våra läsare och vi ska berätta det som är sant och relevant och samtidigt hålla oss inom de pressetiska reglerna.

Och censur, det är inget vi ägnar oss åt. Däremot gör vi journalistiska bedömningar, som när det gäller insändare till stor del handlar om att välja bort saker som är ointressanta, felaktiga eller som inte bidrar till en konstruktiv debatt.

Anders Ingvarsson

chefredaktör och ansvarig utgivare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel