Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenska fotbollförbundet om korttidsutvisningarna: "Kan inte ha några synpunkter på det"

Svenska fotbollförbundet behövde ge tillstånd att testa projektet med korttidsutvisningar i Hälsingland. Inför nästa veckas besked om regeln ska skrotas ligger bollen däremot helt hos Hälsinglands fotbollsförbund.

– Svenska fotbollförbundet har gett tillstånd till den här verksamheten, som Hälsingland har ansökt om. Sedan har man på Hälsinglands representantskapsmöte kommit överens om att genomföra det i division 5 och då kan inte Svenska fotbollförbundet ha några synpunkter på det, säger Gerhard Sager, ordförande i Svenska fotbollförbundets tävlingskommitté.

Läs också: Klart: Det blir korttidsutvisningar i Hälsinglands division 5 kommande säsong

Detta innebär att det nu även är fritt fram för Hälsinglands fotbollsförbund att besluta om att eventuellt avsluta av projektet.

– De har ett tillstånd om att genomföra det under det här året och enligt Kenneth Carlsson kommer de att ge ett svar till klubbarna nästa vecka.

Hur ser du på projektet med korttidsutvisningar?

– Jag tycker att det är intressant att se om det kan ha någon effekt på spelares och lags uppträdande i matcher. Det är därför de har fått tillstånd till att genomföra det, för att se om det har effekt.

Läs också: Besked om korttidsutvisningar dröjer till nästa vecka: "Vi går inte in på det nu"

Enligt Sager har inga andra distrikt visat intresse eller ansökt om tillstånd att genomföra projektet.

– Det är bara Hälsingland som har ansökt om det här. Det kan hända att det finns andra distrikt som har det till ungdomsfotbollen, men inte i seniorsammanhang.

Läs också: Elva av tolv klubbars krav till förbundet – skrota korttidsutvisningarna: "Vi tar det på stort allvar"