Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Lite annat än bara vanlig serielunk"

/
  • Johan Edberg hoppas hålla i målformen i onsdagens cupmatch mot Selånger.

Förlust 1–3 på bortaplan och 0–1 hemma på Hällåsen i sista matchen innan sommaruppehållet.
När Söderhamns FF tar emot Selånger i Svenska cupen är det tid för revansch.
– Det blir en riktigt rolig match, säger Johan Edberg, tvåmålsskytt senast mot IFK Östersund.

Annons

Selånger är knappast något drömmotstånd för SFF. Bara den här säsongen har det blivit förlust i båda mötena i serien, senast i sista matchen innan uppehållet då Selånger vann med 1–0 på Hällåsen.

– Det har blivit som ett mardrömsmotstånd för oss. Men senast tycker jag att vi var bättre, men hade marginalerna mot oss, säger Johan Edberg.

Redan på onsdagen får SFF chans att revanschera sig. Då kliver laget in i Svenska cupens första omgång.

– Det känns bara roligt, lite annat än vanlig serielunk. Jag hoppas vi tar oss vidare och får spela mot något bättre lag, säger Johan Edberg, som visade sig i riktig målform i serieomstarten mot IFK Östersund.

Då satte han två mål inom loppet av en kvart och SFF vann med 2–1 på bortaplan.

– Vi gjorde en bra match, speciellt i första halvlek, säger Edberg, som nu är lagets näst bästa målskytt i serien på tre mål.

Ohotad skyttekung i SFF är Nermin Celjo som står på tio baljor i serien. Han är skadad och var inte med mot Östersund, vilket gjorde att segern smakade extra bra.

– Det var viktigt att vi visade att andra kan kliva fram också.

SFF, som var bottentippat inför säsongen efter många spelartapp, har nu skaffat sig ett tryggt avstånd på tio poäng ner till kvalplatsen.

– Skönt att visa för alla som inte trodde på oss. Det vi tappade i kvalité har vi tagit igen i kollektivet, det är vår styrka, säger Johan Edberg.

Huruvida Nermin Celjo kan spela mot Selånger avgörs innan matchen. Han testades på tisdagens träning.

– Tror vi att han kan bli sämre av att vara med så får han vila, men vi hoppas han kan vara med i truppen i alla fall, säger SFF-tränaren Benny Dahlin.

Onsdagsmatcher hör inte till vanligheterna i seriespelet, men för SFF blir cupmatchen ett välkommet avbrott i träningsveckan.

– Normalt brukar vi ha fysträning på onsdagar och nu får vi i stället gå in på a-planen och spela match. Det ska bli roligt att möta Selånger igen, säger Benny Dahlin.

Skulle SFF vinna och gå vidare väntar en till kvalomgång mot bättre motstånd, innan ett eventuellt gruppspel.

– Naturligtvis hade det varit häftigt att få möta något stockholmslag eller annat publiklag, det är ju det man vill, säger Johan Edberg.

Mer läsning

Annons