Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svensk militärmästare i pistolskjutning

Förra veckan anordnade Försvarsmakten militär-SM i olika skyttegrenar. David Lindström från Kilafors vann en av dem.

Berätta om tävlingen.

– Den var i Boden, och militärskyttar från hela landet kom dit. Den grenen som jag tycker är viktigast är grovpistol, och där flöt det på väldigt bra för mig. Jag var med i andra grenar också, som militär snabbmatch och banskytte med AK5 Cesar. Men det gick inte lika bra.

Vad ska man tänka på när man skjuter?

– Du har kanske hört att man ska krama av skotten? Det och att sikta är det enda du ska fokusera på. Varje skott ska kännas som en överraskning, för då betyder det att du har koncentrerat dig på rätt saker.

Du är från Kilafors, men bor inte kvar där längre, va?

– Nej, jag bor i Luleå och jobbar inom försvarsmakten där som tekniker på JAS 39 Gripen. Jag är utbildad till steg 1 nu, så jag skruvar lite enklare grejer och vinkar in planen bland annat. I höst ska jag utbilda mig till steg 2. Då blir det mer skruvande och mindre vinkande. Utbildningen är i Halmstad och är ett och ett halvt år, precis som första delen.

Vad händer mer för dig då?

– Jag har blivit uttagen till det militära pistolskyttelandslaget! De har tydligen hållit ögonen på mig ett tag, och nu kom jag med. Som jag förstår det betyder det att jag får vara med på deras läger. Sen får jag försöka komma med till EM och VM och så. 2016 är det tydligen i Quatar, så det är något att sträva efter.

Vad kul! Har du börjat träna mer nu inför det?

– Jag tränar pistolskytte två gånger i veckan, men ska börja träna upp kondition och styrka nu. Det är faktiskt väldigt ansträngande, även om man bara står och siktar. Man fokuserar ju i flera timmar i streck. Jag är helt slut när jag kommer hem efter en dags tävlande.